Kart Republic vinder guld og sølv til DIF DM i Thy

  • Post author:
  • Post category:nyhed

I den overstået weekend, skulle DIF/DM afgøres i Nordjylland, nærmere bestemt Thy.En solrig og forholdsvis vindstille weekend, skulle landets bedste gokartkørere afgøre Danmarks Mesterskabet.

Vi stillede med et slagkraftigt team på i alt 17 kørere, inkl. Christian Droob, som deltog og gjorde det rigtig godt, i den elektriske eKart.Til denne weekend, kombinere vi styrkerne fra Ramussen Motorsport og HK Motorsport, for at stille med det mest slagkraftige team af ekspertise og support.

I Cadett Mini kæmpede:Sigurd og Leeroy. Sigurd sluttede på en rigtig flot 3’rd plads, efter at have lige i slipvinden af de forreste.Leeroy, som så banen for første gang Torsdag, forberede sig løbene og sluttede finalen på en flot 5 plads, efter at have starter sidst i finalen.

I Cadett Junior stillede vi med i alt 4 kørere:Oliver, Marco, Jeppe og Scott.Oliver gjorde det rigtig godt i løbet af weekenden og kæmpede konstant omkring toppen sammen med bl.a. Scott.En afkørsel i prefinalen besværliggjorde desværre muligheden for en topplacering i finalen, men det lykkedes alligevel Oliver, at køre fra en startplads sidst på gridden til nummer 5. Scott, sluttede weekenden på en flot 3’rd plads, efter at have set banen for første gang fredag morgen. Marco kæmpede forbilledligt i løbet af weekenden og havde nogle hårde kæmpe i det tætte felt i løbet af weekenden, bl.a. sammen med Jeppe. Han sluttede finalen som nummer 7, lige uden for pokalerne.Jeppe kæmpede og sloges hele weekenden. Han havde lidt problmer undervejs, men kæmpede og fightede sig igennem weekenden og sluttede på en god 10 plads.

I OKJ havde vi alt 3 deltagere:Magnus, August og Benjamin. August viste rigtig god fart hele weekenden.For de fleste, var det en overraskelse, at August satte tiden i tidstagningen, men os som fulgte August tæt, vidste godt, at farten var rigtig god.August er ny i OKJ i år, men har undervejs i sæsonen vist rigtig lovende takter. Han var desværre uheldig med en udgået i det ene heat. Det gjorde, at prefinalen blev en rigtig fight og han sluttede finalen som nummer 10 med 3’rd hurtigste tid.Denne sæson er Benjamins anden i OKJ.Træningen gik fornuftigt og træningen inden tidstagningen sluttede Benjamin 5’er.Desværre lykkedes det ikke Benjamin at finde et ordentlig hul, på de omgange, hvor dæk og bane toppede. Det gjorde, at Benjamin måtte kæmpe hårdt i heatene for at køre sig frem. Han sluttede 7’er i finalen, efter at have sat hurtigste tid i prefinalen.Magnus havde en weekend, med en del udfordringer. Selvom han sled med udstyret undervejs, så kæmpede Magnus videre. Han udgik desværre i finalen, efter at have ligget på 8 pladsen. Det havde været rigtig spændende at se, hvad det kunne være endt med.

I OK kæmpede i alt 6 kørere i KR karter: Magnus L, Magnus T, Magnus G, Emil, Marius og Rasmus – 3x Magnus i samme klasse, er det vigtigt at huske efternavnene. Løvkvist startede rigtig godt ud, med gode tider i træningen og tidstagningen med en 6. plads.Heatene blev gennemført med stabile resultater. I Pre-finalen og finalen blev han ramt af udfordringer med karten/setuppet.

Det endte med en 11 plads i finalen. Magnus T kørte et rigtig stabilt DIF/DM. Med en 5 plads i tidstagningen. En udgået i 1 heat, gjorde at Magnus skulle starter 10’er i prefinalen.I finalen endte det med en 5 plads og en pokal. Magnus viste rigtig god fart i finalen og ikke mange ting, skulle være endt anderledes for at give en 4 eller måske en 3 plads.Magnus Germansen gjorde det rigtig fint i løbet af weekenden.Det man hurtig glemmer, det er at de 3x Magnus, Marius og Rasmus er nye i OK i år, samt at det er Emils første OK løb i 2021.Så det er ikke den lange liste af erfaring, som de kan høste af.Efter de indledende heat startede Magnus G som nummer 4 i prefinalen, fra den svære ydrebane i Thy, endte Magnus på en 8 plads i finalen i det stærke OK felt.Rasmus startede weekenden en smule svært. Han manglede lidt fart i træningerne, selvom det ikke har været tilfældet i løbet af sæsonen.

Stabile resultater i de indledende heats gjorde, at Rasmus skulle starter 3 i prefinalen, som endte med en rigtig flot 2’nd plads.Finalen blev svær, med en startplacering på yderbanen. En svær start, gjorde at Rasmus røg langt ned i starten efter at være kørt igennem græs og grus. Det lykkedes alligevel at køre overstregene på 8 pladsen i finalen, men med en 3 sekunders straf, endte Rasmus nummer 12. Marius tog sig af DM titlen i OK klassen. Han startede med 2 hurtigste tid i tidstagningen, men den resterende del af lørdagen så svær ud. I et par situationer så det rigtig svært op.

Med lidt ændringer på setuppet, faldt det hele på plads i finalen, hvor Marius kunne kører over målstregen som vinder af DIF/DM i OK Klassen i øvrigt lige foran Emil. De to, havde slået et hul på 3 sek. til de øvrige kørere.Emil tog sig af 2’nd pladsen og vicemester titlen. Emil havde en svær lørdag, hvor der var flere ting, som gik lidt imod Emil. Der blev ændret lidt på setuppet til søndag og med stabil kørsel i prefinalen og nye dæk i finalen gjorde, at Emil kunne slutte på en stærk 2’nd plads og med hurtigste tid i finalen.I KZ var vi repræsenteret med Lukas Skov.Lukas er ny i KZ klassen og der er stadigvæk meget at lære, selvom Lukas forbedre sig med hastige skridt. Lukas startede rigtig godt med en 5 plads i tidstagningen, undervejs kæmpede han rigtig godt i heatene og der blev set frem mod finalen, hvor DM skulle afgøres. Med en god start fra 8 startplacering var Lukas kortvarigt på 5 pladsen, inden at et crash gjorde, at Lukas bremsestang på fodpedalen blev bukket og et kart henover snuden desværre gjorde, at Lukas måtte udgå.En rigtig ærgerlig måde, at skulle afslutte sit DM på.

I eKart var vi repræsenteret med Christian Droob.En rigtig god start med 2. plads i tidstagningen og efter de indledende, gjorde det meget spændende frem mod finalerne om søndagen. Det endte med en 6 plads i finalen efter en hård og tæt kamp i finalen.

Det endte med i alt 7 pokaler og en DIF/DM titel. En på mange måde god weekend for Rasmussen Motorsport og HK Motorsport.Hvis du/I er interesseret i at prøve en KR kart eller at du/I har et team og kunne være interesseret i at benytte KR eller Alonso karter, så er du/I meget velkommen til at kontakte Rasmussen Motorsport eller HK Motorsport, for at høre nærmere og opleve fællesskabet i mærket.

Kan være et billede af en eller flere personer, folk, der står og udendørs