Historien bag HK Motorsport

Lær mere om historien og personerne bagved HK Motorsport. Teamet er et af Danmarks gokartteam med flest år på banen.

HK Motorsport

HK Motorsport begyndte under navnet Gold Kart Denmark, som blev stiftet af Henrik Thomsen og Kell Jørgensen i 2001.

Dengang startede det med import og forhandling af Gold Racing Karts fra Italien. Karten blev med det samme en succes og vandt bl.a. DM i Nat. A med Henrik Lilja som chauffør.

I 2003 blev Goldkart Denmark også importør og forhandler af DC-One karten.

I 2004 kom navneskiftet til HK Motorsport i forbindelse med, at Henrik og Kell fik etableret et samarbejde med Dino Chiesa, som er manden bag Zanardi karten. Med kontakten til Dino Chiesa blev HK Motorsport dermed den officielle importør og forhandler af Zanardi karter i Danmark.

Det blev samtidig et farvel til Goldkart og DC-One karten, forså dermed udelukkende at koncentrer sig om forhandling og salg af Zanardi karter.

I 2015 overlod Henrik Thomsen sin del af partnerskabet i HK Motorsport til Kristian Rasmussen som sammen med Kell Jørgensen i dag er personerne som står bag HK Motorsport.

Kell Jørgensen

Kell Jørgensen har som tidligere elite kører i karting stor erfaring inden for sporten. Kell har både deltaget i EM og VM med fine resultater. Derudover har Kell også kørt Formel 2000 i 5 år.

Kell har med sine mange års erfaring inden for gokartsporten, været med til at udvikle og hjælpe rigtig mange unge gokarttalenter til topresultater i både ind og udland.

Jakob B. Sørensen

Jakob Borsholt Sørensen har været en aktiv del af gokartsporten siden 2000. Først et par år i BGK, da det lå i Brøndby og efterfølgende 14 år som kører og mekaniker.

Jakob startede i ungdomsklasserne og sluttede i KZ, vejen løb igennem Pop, National A, ICA, KF2, Rotax og slutteligt i KZ.

Siden 2016 har Jakob været en fast del af HK Motorsport, først som ansvarlig for race teamet og efterfølgende som daglig ansvarlig for HK Motorsport.